Jojoba oil
Uleiul de Jojoba se obține din semințele copacului Simmondsia chinensis care crește în zone aride și este practic o ceară. Este considerat un ulei purtător premium datorită stabilității ridicate și texturii ușoare și este ideal ca bază pentru parfumuri lichide și non-alcoolice.
Este un emolient natural, făcând pielea mai moale, mai curată și mai sănătoasă. Poate sustine echilibrul natural al pielii prin formarea unei pelicule non-grase, care pastrează umezeala în timp ce controleaza fluxul de sebum.
Pentru că nu vă înfunda porii și pentru că are efecte de echilibrare a producției de sebum este frecvent utilizat în cazul tenului cu probleme. Datorită faptului că este hipoalergenic și apropiat ca structură de sebumul uman este potrivit pentru orice tip de ten.
Ca structură și chimie, este uleiul cel mai apropiat de sebumul uman. Peste 97% din uleiul de Jojoba este compus dintr-o serie de esteri de ceară lichidă (asemănători esterilor care reprezintă 25-30% din sebumul uman), cu o combinație de tocoferol mixt, steroli liberi și alte substanțe nesaponificabile.
Jojoba este unul dintre cele mai bune ingrediente cosmetice din lume. Este format dintr-un amestec complex de esteri liniari cu lanț lung cu înlănțuire naturală, ceea ce îi conferă proprietăți cosmetice funcționale, care sunt cu mult superioare trigliceridelor. Datorită stabilității sale, servește ca bază standard pentru industria cosmetică și este cea mai bună opțiune în pregătirea produselor de igienă personală.
Compoziție acizi grași:
Valabilitate: 1-2 ani
Nivel comedogenic: scăzut
Pentru o vizualizare completă a tuturor detaliilor, proprietăților și beneficiilor, descarcă aplicația noastră mobilă. Obține acces la baza noastră de date completă de uleiuri esențiale, amestecuri și afecțiuni, plus conținut și funcții exclusive!