Acid citric

Citric acid

Acidul citric este un acid organic slab incolor HOC(CH₂CO₂H)₂. Se găsește în mod natural în citrice. În biochimie, apare în metabolismul tuturor organismelor aerobe.

  • Funcție: ajustator de pH (acidificator), ingredient pentru produse de baie efervescente, detartrant de uz casnic.
  • Origine: frecvent din fermentarea zaharurilor din mucegaiul negru, Aspergillus niger; arareori din sucul fructelor citrice (în Mexic și America de sud).
  • Solubilitate: foarte solubil în apă, solubil în etanol și ușor solubil în eter.
  • Punct de topire: 153 °C.
  • Punct de fierbere: 175 °C.
  • pH: 3-6;
  • Dozaj: 0,1-30%.
  • Aspect: pudră albă cristalină.
  • Aromă: nu are.
  • Gust: fructat, foarte acru de lămâie.
  • Utilizări: cosmetică, menaj.
  • Valabilitate: foarte stabil în condiții optime de depozitare.

Proprietăți terapeutice

Obține Experiența Completă

Pentru o vizualizare completă a tuturor detaliilor, proprietăților și beneficiilor, descarcă aplicația noastră mobilă. Obține acces la baza noastră de date completă de uleiuri esențiale, amestecuri și afecțiuni, plus conținut și funcții exclusive!